Genel

Tus Sınavına Kimler Girebilir? Kaç Kez Girilir?

tus sinavina kimler girebilir

Tus sınavına girebilecek kişiler;

  • Tıp Okuyanlar,
  • Eczacılar,
  • Kimyagerler,
  • Biyologlar,
  • Tıbbı Biyologlar,
  • Veteriner hekimler

Bu meslek gruplarının üyeleri sadece temel bilimsel sınavlara girebilirler. Az sayıda temel bilim birimi arasından seçim yapabilirsiniz. Tıp fakültesi mezunları TUS’a katılabilir. Ancak, stajlar yalnızca tıp diplomasını tamamladıktan sonra yapılır.

Uzmanlık eğitimi için giriş sınavına TUS denir. Uzmanlık sınavı diğer sınavlara göre daha zordur ve tıp eğitimi ile ilgili bilgilerden oluşur. Sınavlar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılır. Tıp mezunlarının bir uzmanlık alanında uzmanlaşabilmeleri için tıpta uzmanlık sınavı olarak tanımlanan bir sınava girmeleri gerekir. Testler ÖSYM tarafından yılda iki kez yapılmaktadır. Sınav soruları özel bilgiler içerir.

Hemşireler Tus Sınavına Girebilir Mi?

İçindekiler

Hayır, hemşireler Tus sınavına giremezler. Hemşireler Sağlık Bilimleri Fakültesinden Hemşire unvanı ile mezun olurlar ve doktor olmalarının yolu yoktur. Diğer vatandaşlar gibi hemşire olan bireylerde baştan üniversite sınavına girerlerse Doktor olurlar ve ancak o zaman Tus’a girmeye hak kazanırlar.

Tus Yaş Sınırı Var Mı?

Tıbbi asistan olmak isteyenler için Tıpa Uzmanlığa giriş sınavı (TUS) için herhangi bir yaş sınırı yoktur. TUS’a genellikle 24 yaşında girilmeye başlanır. % 80’i 30 yaşına kadar Tus’u kazanmış olur. Tus’a girebilmek için yaş sınırı olmasa da fakülte sınırı vardır. Tıp Fakültesi okuyor olmanız gerekmektedir. İlk Tus sınavı 1987 yılında yapılmaya başlanmıştır. O yıldan itibaren bu seneye kadar her sene yapılmıştır

Tus Sınavına Kaç Kez Girilebilir?

Tus’u kazanana kadar Tus’a girebilirsiniz. Bu konuda hiçbir kısıtlama bulunmamaktadır. Tus sınavı zor bir sınav olduğundan dolayı defalarca girilebilir. Tusa giren tıp dışı bölümler içinde bu şart geçerlidir. Bu yüzden yaş sınırı, girme sınırı bulunmamaktadır.

Tus İçin İngilizce Şart Mı?

Mesleki Sınav (TUS); Tıp mezunları başta olmak üzere bazı diğer bölümlerine de açık olan mesleki bir sınavdır. TUS’un ana basamağı olan bilimsel sınavın yanı sıra adayın yabancı dil yeterliliğini kanıtlamaya dayalı bir sınav da yapılır. TUS, yabancı dil yeterliliğinin kanıtı olarak İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinde bir dil sınavına girmelidir. TUS için öncelikle yabancı dil yeterliliğinizi kanıtlamanız ve ardından belirli bir alana geçmeniz gerekir. Yabancı dil sınavına hazırlanmak basit bir süreç değildir, bu nedenle öncelikle düzenli bir çalışma ve dil programı düzenlenir. Bu aşamada programınızı düzenlemek için hangi yabancı dil sınavına girdiğiniz de önemlidir. Sınava en verimli şekilde hazırlanmak amacıyla hedef amaçlı bir çalışma kursu planlamalısınız. TUS için dil sınavı zorunludur.

  • YDS,
  • TOEFL,
  • PTE,
  • YÖK-Dil
  • TIP dil sınavları

TUS sınavına ek olarak girebileceğiniz çok tercih edilen dil sınavlarıdır. Bu sınavlar ile dil düzeyinizi kanıtlarsınız. Dolayısıyla evraklarınızın içerisinde bu sınavlardan aldığınız sonuçlar da olmalıdır.