Genel

Sosyal Hizmet Uzmanı Klinik Açabilir Mi? Ne Açabilir?

sosyal hizmeti mezunu klinik acabilir mi

Klinik açabilmek için danışman olmanız gerekmektedir bunun için de psikoloji veya PDR (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) bölümlerinden mezun olmanız gereklidir. Sonuç olarak sosyal hizmet mezunları kendi kliniklerini açamazlar. Sosyal hizmet mezunlarının (sosyal araştırmacılar, tıp uzmanları) birincil ve merkezi görevi, dezavantajlı kişileri belirlemek ve ihtiyaçlarını profesyonel görüşte belgelemektir. Sosyal araştırmacının amacı, bu insanları topluma yeniden kazandırmak ve dezavantajlı nedenlerini ortadan kaldırmaktır. Sosyal hizmet aynı zamanda olumsuz durumda olan kişilere yönelik bir sosyal müdahaledir. Örneğin, aile geliri düşükse ve çocuk eğitim alamıyorsa, Sosyal müfettişler; aile üyeleri, maddi durum, çocuklar hakkında rapor verir ve gerekirse çocukları yetimhanelere gönderebilir.

Sosyal Hizmet Uzmanı Hangi Kurumları Açabilir?

sosyal hizmet mezunu hangi kurumlari acar

Sosyal hizmet uzmanı hiçbir klinik açamaz ama bazı danışmanlık merkezi açabilirler. Yalnızca birçok kurumda sosyal hizmet uzmanı unvanıyla çalışabilir. Kurum açabilmek için PDR mezunu olmak gerekmektedir. Çalışabileceği kurumlar şu şekildedir;

1. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

2. Sevgi Evi

3. Yetimhane Kurumları

4. Çocuk Bakım Evleri

5. Çocuk Kreşleri

6. Hapishaneler

7. Çocuklar için Olan Yuvalar

8. Devlet Planlama Teşkilatı

9. Gençlik ve Spor Bakanlığı

10.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları

Sosyal Hizmet Uzmanı Bir Yer Açabilir Mi?

Lisans mezunu ve sertifika sahibi ise bir yer açabilir ama bu kurum bir klinik olamaz yalnızca bir danışmanlık merkezi olabilir. Sosyal hizmet bölümü mezunları eğitim sürecinde tüm gerekli bilgileri görürler. Sosyal hizmet, sosyal meseleler, ailelerle sosyal hizmet ve raporlama teknikleri kurslarıyla aile danışmanlığı alanlarında bilgilidirler. Aile danışmanlığı eğitimi elbette daha detaylı ve uygulamalı bir süreci içermektedir. Sosyal Hizmet mezunları, dört yıllık eğitimlerinin ardından aile danışmanlığı sertifikası veya yüksek lisans derecesini tamamlayarak danışma merkezlerinde çalışabilirler. Mezunlar, MEB onaylı sertifika veya üniversite de diploma aldıktan sonra kendilerine ait danışma merkezlerini de açabilirler.

Sosyal Hizmet Uzmanı Danışmanlık Merkezi Açabilir Mi?

Evet, danışmanlık merkezi açabilir. Gerekli diplomayı ve sertifikaları almışsa her sosyal hizmet uzmanı kendine ait bir yer açabilir. Bu yerleri açmak için tamamlanması gereken tüm sertifikalar ve gerekli bilgiler internet sitesinde mevcuttur.