Akademik Dergiler

Makale Yayınlayabileceğiniz Uluslararası Hakemli Dergiler | 14 Dergi

Makale Yayınlayabileceğiniz Uluslararası Hakemli Dergiler

Uluslararası hakemli dergiler, SCI, SCI-E, AHCİ, SSCİ, ESCİ gibi indekslere sahip olan ve akademik makaleler yayınlanan otoriter dergilere verilen genel addır. Ortaya sunulan tezler ve terimler belirli bir metodoloji ile yazılır ve uluslararası okuyucuların takdirine sunulur. Hakemli dergilerde yer alan hakemler alanında uzman Profesör, doçent ve doktorlardır. Makalenizde herhangi bir sorun bulunduğunda revize isteği gönderilir, bir sorun olmadığında ise direkt olarak yayınlanarak ilgili indeksde adınız görülür.

Uluslararası makale yayınlamak, akademik olarak belirli bir yetkinliğe sahip olmuş birçok insanın hayalidir. Okulda yazılan makalelere kıyasla yurt dışında hakemli dergide makale yayınlamak oldukça zor ve uzun bir süreçtir. Akademik olarak kendini göstermek isteyen, atıflar ile kariyerini ve özgeçmişini güçlendirmek isteyen birçok kişinin hedefi olan hakemli dergilerde uluslararası geçerliliği olan makale yazmak eskiye göre artık daha kolay. Makale yayınlayan yabancı dergiler ve dergilerin kabul oranı gibi birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

Uluslararası Dergide Makale Yayınlatma Nasıl Olur?

İçindekiler

Uluslararası dergilerde makale yayınlatma sürecinde; tarafımıza iletilen makalenin konusu ve makale yazarının/yazarlarının talebi doğrultusunda dergi önerisi yapılmakta ve makale yazarı/yazarları dergi seçimi yaptıktan sonra tarafımıza iletilen makale; yazı, tablo, şekil bakımından seçilen derginin teknik formatına uygun hale getirilmektedir. Uluslararası dergilerde makale yayınlatma sürecinde; makale yazarı/yazarları tarafından seçilen dergiye başvuru aşamasından makalenin yayınlanması aşamasına kadar tüm süreçlerde makale yazarı/yazarları bilgilendirilmektedir. Danışmanlık hakkında bilgi almak için buraya tıklayınız.

İlgili İçerik: Ulusal Hakemli Dergiler


Uluslararası Hakemli Dergiler Listesi

Uluslararası hakemli dergilerde makale yayınlamak, akademi dünyasında ciddi fayda sağlayacaktır. Uluslararası camiada makale yayınlamak istiyorsanız aşağıdaki dergilere göz atabilirsiniz;

1)CA: A Cancer Journal for Clinicians

Amerika’da bulunan Amerika Kanser Derneği tarafından yayınlanan en önemli dergilerden biridir. Dünya’da tıp ve kanser alanında birçok dergi olsa dahi CA: A Cancer Journal for Clinicians makale etki puanı bakımından zirvededir. Dergi de genel olarak kanser ve kanserin teşhisi, kanser hastalarının beslenme ve diyetetiği, kanser hastalarının bakımı gibi birçok konuda makaleler yayınlanır.

Özgünlük için olmazsa olmaz: Turnitin İntihal Raporu Alma

2)New England Journal of Medicine

Tıp alanında oldukça prestij sahibi dergilerden New England Journal of Medicine, makale etki puanı 2. Sırada gelen tıp dergisidir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi hakkında faydalı yayınlar yapan bu dergi tıp fakültesi öğrencilerine önerilir. İlk defa 1812 yılında sayı çıkaran New England Journal of Medicine, prestijini günümüze kadar koruyabilmiştir.

3)Quarterly Journal of Economics

Profesyonel olarak yayınlanan ve yayım dili İngilizce olan en eski ekonomi dergilerindendir. Ekonomi alanında yayınlanan dergiler arasında ekonomistlere ve öğrencilere ilham olan oldukça faydalı ve otoriter bir uluslararası dergidir.

4)Journal of Political Economy

Ekonomi alanında yayımlanan en eski ve otoriter dergilerden bir diğeri Journal of Political Economy’dir. Makro-mikroekonomi, para teorisi ve politikası, maliye politikaları vb. konularda oldukça faydalı, uluslararası makaleler yayımlanır. Makale etki puanı 11.377’dir.

5)Psychological Science in the Public Interest

Halk faydası için çıkarılan bir psikolojik bilim dergisidir. Makale etki puanı en yükseklerden biridir. Psikolojik Bilimler Derneği adına yayımlanan bu dergi, halk sağlığı ve akademik araştırmalar açısından faydalı bir uluslararası dergidir.

6)Cell Stem Cell

Cell Press tarafından yayınlanır ve kök hücre ile ilgili bilgi ve makaleleri içerir. 2007 yılında kurulmuş bir dergi olmasına karşın kısa zamanda oldukça araştırma ve makale yayımlamıştır. Makale etki puanı 11.093 olan Cell Stem Cell başarılı bir uluslararası dergidir.

7)Nature Physics

Fizik biliminin uygulamalı olarak yayınlanan araştırma ve makalelerinin yayımlandığı uluslararası hakemli dergidir. Fizik bilimi için oldukça sağlam veriler ve atıflara yer verilir. Aylık bir dergidir ve makale etki puanı 10.901’dir. Bu dergi uluslararası hakemli fizik dergisi kategorisinde değerlendirilebilmektedir.

8) The Journal Of Social Sciences Research

Haziran ve aralık ayında toplam iki kere yayın yapan akademik dergi, başta sosyal bilimler olmak üzere diğer bilim dallarında da makale yayınlamaktadır.

Profesyonel analizler için: SPSS Analizi

9) Applied Economics Journal

Psikoloji, felsefe, sosyoloji, tarih ve iletişim bilimleri gibi birçok alanda makale yayınlayan bu dergi, diğerlerinden farklı olarak teori ve yönteme çok önem vermektedir. Sosyal bilimler uluslararası hakemli dergi kategorisinde yer alan Applied Economics Journal’da yayın yapabilirsiniz.

10) Society and Social Work

Sosyal bilimler alanında birçok yayına ev sahibi yapan Society and Social Work, Ekim, Temmmuz, Nisan ve ocak aylarında yayın yapmaktadır. Yılda toplam 4 yayın yapan bu dergi, hakemli ve otoriter bir dergidir.

11) Journal of Human Sciences

Uluslararası yayın yapan birçok disiplinin yer aldığı bir dergidir. Beş ayrı üniversiteden jurisi vardır ve hakemli bir dergidir.

12) Anatolia:

Uluslararası Turizm dergisi olarak bilinen Anatolia, diğer disiplinlerden de konusu çerçevesindeki yayınları kabul etmektedir. Göndermiş olduğunuz çalışmalar en az iki hakem tarafından değerlendirilir ve tarafınıza dönüş yapılır.

13) Childhood Education Journal

Psikoloji, genç, çocuk, sosyal psikoloji ve sosyoloji alanlarında makaleler yayınlayan bir hakemli dergi olarak yayın hayatına devam etmektedir.

14) Journal of Sociology

Uluslararası sosyoloji hakemli dergi kategorisinde yer alan Journal of Sociology, Kasım ve Mayıs aylarında yayın yapmaktadır. Sosyoloji ve alt disiplinleri ile ilgili makalelerinizi gönderebilirsiniz. En hızlı makale yayınlayan dergiler arasında yer alır.

Bir Makale İki Dergide Yayınlanabilir Mi?

Bir makale iki dergide yayınlanamaz çünkü aynı makaleyi birden fazla dergide yayınlatmak yasal değildir. Bununla birlikte etik olarak da doğru olmayan bir davranıştır. Genelde zamandan tasarruf etmek amacıyla yazar, makalesini aynı anda birden çok makale dergilerine gönderebilir. Bu da akademik olarak önerilmeyen bir durumdur. Çünkü herhangi bir başvurudan kabul gelirse (ki en hızlı yayın yapan dergilere göndermişseniz gelmesi muhtemeldir) diğer dergilerin editörlerine istemeden gereksiz iş yükü ve zaman kaybı yüklemiş olursunuz. Bu da editörlerin arasında isminizin lekelenmesine ve kötü anılmanıza sebep olabilir.

Kimlerin Makalesi Yayınlanır?

Makale yayınlama kriterlerini gözden geçirdiğimizde, teknik olarak herkesin makalesi yayınlanabilir. Bu konuda herhangi bir unvan, statü veya konum gözetilmez. Ancak makale yazmanın zorluklarını ve akademik bilgi yeterliliği açısından uygun bir düzeye gelebilmeyi kabul etmek gerekir. Makale yazan insanlar genelde bilimde çözülmesi gereken sorunlar, cevabı olmayan sorular üzerine akademik ve bilimsel makale yazdıkları için bilim dünyası, makale yazarlarının kendi alanlarında lisansüstü eğitim almaları gerektiğini savunur. Aksi halde bilime ters düşen bir anlayış ile bilimsel sorulara cevap aramış olursunuz.

Uluslararası Hakemli Dergi Ne Demek?

Uluslararası hakemli dergiler, genelde akademik araştırmalarda okulları temsil eden, arkalarında editörler veya editör kurulları olan, birden farklı ülkede birden fazla dille temsil edilen, süreli dergilerdir. Saygın ve makalelerde gerçek bilgi içeren bu dergiler de makale yayınlatmak kolay değildir. Gönderilen makaleler birçok hakem tarafından kontrol edilir. Kimi kabul edilirken kimi reddedilir. Uluslararası kullanılan ve kabul edilen bir dil ile yazılır. Yayım yapılan ülkenin dili üzerinden paylaşılabilir. Belirli ve nesnel kriterleri sağlayan makaleler, hakemler tarafından onay alır ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanır.

Açık Erişimli Dergilere Ulaşabileceğiniz Site: Doaj

Açık erişimli dergileri tek bir dizinde görmek için DOAJ dizinine girebilir, açık erişimli olan dilediğiniz dergiye ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Redaksiyon Ne Demek?